Nakladnička kuća Planetopija otvorila novu knjižaru u centru Zagreba

Točno 9 godina nakon otvorenja svoje prve knjižare specijalizirane za duh, um i tijelo, Planetopija je preselila knjižaru na novu zagrebačku lokaciju u Ilici 68 gdje u prekrasno dizajniranom prostoru spaja ljubav prema knjizi i čitanju i ljubav prema planetu Zemlji.

U većem prostoru knjižara nudi proširenu ponudu odabranih knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku – od priručnika o zdravlju i prehrani, preko knjiga za osobni razvoj i klasika do birane beletristike, poezije i publicistike. Za roditelje i djecu tu je poseban kutak sa slikovnicama i knjigama za djecu i mlade, bogatim izborom knjiga o roditeljstvu, te drvenim i solarnim igračkama domaćih i stranih proizvođača.

 

Otvaranje knjižare, poručuju iz Planetopije, hrabar je i poprilično odvažan korak u teškoj situaciji u kojoj se nalaze nakladništvo i knjižarstvo. Time Planetopija izriče svoj stav: knjiga ima budućnost jer knjižare su živa mjesta svakog grada, mjesta gdje ljudi uživaju, čitaju, kupuju i, ako to žele, mijenjaju svoj život.

 

Posjetitelji će uz bogatu ponudu knjiga pronaći i brojne eko-proizvode za svakodnevnu upotrebu ili poseban dar. Ovime se želi približiti ideja o osviještenoj kupovini kojom neposredno mijenjamo svijet na bolje i pružiti inspiraciju za zeleniji životni stil. Radi se o recikliranim, 100 posto prirodnim, organskim, solarnim i fair trade proizvodima koji svojim dizajnom zadovoljavaju visoke estetske standarde.

U ekološkom dijelu asortimana su proizvodi iznimno kvalitetnih robnih marki kao što je priznati njemački brand Werkhaus, vrećice za kupovinu popularnog australskog brenda Envirosax i torbe od celuloze talijanske marke Essent-ial, osvježivači prostora Udea, Sodasan i Primavera life, eko veganske mirisne svijeće grčkog brenda Nimbus Candles, Manduka prostirke za jogu, XD Design solarni punjači, Clairfontaine reciklirana papirna galanterija, Oops i Ever Earth eko igračke za djecu, brojni Kikkerlandovi proizvodi i drugi koje od sada objedinjene na jednom mjestu možete pronaći u Planetopijinoj knjižari.

Tu je i asortiman domaćih proizvođača kao što su nagrađivani brand Ekoteka, drvene i didaktičke igračke za djecu Margareta Toys i Ponge Toys, nakit i mirisni čunjići Whisper of Nature, Story Teller Cube, nakit Zets, vertikalni vrtovi Walligami i drugi zanimljivi proizvodi.

Ideja održivosti utkana je i u dizajn prostora. Dizajnerski koncept pri kojem se pazilo da se iskoristi što više iz dosadašnje knjižare, razvijen je u suradnji s agencijom Brigada te studijom za oblikovanje Bee biro koji je zadužen za grafičke elemente u prostoru i izlozima. Novi namještaj napravljen je od recikliranog drva, a u kutak za predah smještena je fotelja iz radinosti Smetnjak gospodina Miroslava Belcara koji obnavlja stare i odbačene fotelje. (N. K.)

Klikom na fotografiju pogledajte fotogaleriju Planetopijine nove knjižare!

 

Facebook komentari

Novo u katalogu