Književnu nagradu Artefakt dobili Marija Serdar, Ivan Lutz i Tanja Tolić

U sklopu konvencije fantastike Rikon, koja se održava od 9. do 11. listopada u Rijeci, i ove su godine dodijeljene nagrade Artefakt za najbolja književna djela u spekulativnoj fikciji. Književnu nagradu utemeljila je Udruga 3. zmaj iz Rijeke 2010. godine, a njome se nagrađuju autori najboljih radova objavljenih prethodne kalendarske godine i to u kratkoj, srednjoj i dugoj kategoriji

Big 950 3099

U sklopu konvencije fantastike Rikon, koja se održava od 9. do 11. listopada u Rijeci, i ove su godine dodijeljene nagrade Artefakt za najbolja književna djela u spekulativnoj fikciji. Književnu nagradu utemeljila je Udruga 3. zmaj iz Rijeke 2010. godine, a njome se nagrađuju autori najboljih radova objavljenih prethodne kalendarske godine i to u kratkoj, srednjoj i dugoj kategoriji.

Ovogodišnji pobjednici su:

Kratka kategorija: “Pruska posla” Marije Serdar
Srednja kategorija: “Vlakovi moraju voziti” Ivana Lutza
Duga kategorija: “Zovem se nebo” Tanje Tolić

Kategorije se određuju prema dužini djela: kratka kategorija (djela do 10 kartica teksta), srednja kategorija (10-100 kartica) te duga kategorija. U konkurenciju za nagradu Artefakt ulaze svi hrvatski autori koji su tijekom prethodne kalendarske godine objavili djelo na hrvatskom jeziku, a koje žanrovski spada u spekulativnu fikciju. O dobitniku odlučuje žiri sastavljen od članova Udruge 3. zmaj i osoba koje se bave hrvatskom žanrovskom književnošću, bilo kao autori, urednici ili kritičari i generalno teorijom književnosti.

Izgled nagrade mijenja se svake godine i za njega je zaslužan mladi umjetnik Tonko Vukonić iz Rijeke. (N. K.)


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više