Odabrano 12 polufinalista Nagrade za najbolji neobjavljeni roman VBZ-a i Tisak medije

Žiri ističe da na natječaj i dalje stiže mnogo ratnih romana, ali i romana koji se bave aktualnom krizom i potpunim društvenim rasulom, u kojima junaci kolabiraju pod teretom švicaraca ili se bore s korupcijskom hobotnicom. U sljedećem krugu bit će odabrano šest finalista, a dobitnik nagrade koja iznosi 100.000 kuna bit će proglašen u drugoj polovici studenoga

Big 952 3103

Ove godine na natječaj VBZ-a i Tisak medije za najbolji neobjavljeni roman pristiglo je čak 116 rukopisa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Natječaj je anoniman, rukopisi su pristigli pod šifrom, a žiri, koji radi u sastavu Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Drago Glamuzina i Zoran Ferić kao predsjednik, odabrao je 12 polufinalista. To su:


1. Šikara, šifra Combat Wombat
2. Reality Show, šifra Reality Show
3. Savršena kugla, šifra Neverland
4. Za Zagreb, u jednom smjeru, šifra Michelle0309
5. Eliksir istine, šifra Đuzepe
6. Ponte de la tette, šifra Valter
7. Državni proračun broj jedan, šifra Grčka puna života
8. San Lazzaro degli Armeni, šifra Alessia
9. Susjed, šifra Mirakul
10. Četnici, zlato i tamjan, šifra Karfiol
11. Susjedi, šifra tomazzi
12. Bapske priče, šifra xenova Um12zT
 

Žiri ističe da je tematski i stilski raspon pristiglih rukopisa vrlo širok, da na natječaj i dalje stiže mnogo ratnih romana, ali i romana koji se bave aktualnom krizom i potpunim društvenim rasulom, u kojima junaci kolabiraju pod teretom švicaraca ili se bore s korupcijskom hobotnicom. U sljedećem krugu bit će odabrano šest finalista, a dobitnik nagrade koja iznosi 100.000 kuna bit će proglašen na posebnoj svečanosti u drugoj polovici studenoga. (N. K.)


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više