Nada Topić i Hrvoje Marko Peruzović na "Kavi i kolačima"

U nedjelju, 8. studenoga, u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se talk show Ivice Prtenjače "Kava i kolači" u kojemu će gosti biti pjesnikinja i knjižničarka Nada Topić i akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović. Razgovarat će o novoj zbirci pjesama Nade Topić "Meteorologija tijela"

Big 958 3129

U nedjelju, 8. studenoga, u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se talk show Ivice Prtenjače "Kava i kolači" u kojemu će gosti biti pjesnikinja i knjižničarka Nada Topić i akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović. Razgovarat će o novoj zbirci pjesama Nade Topić "Meteorologija tijela".

Nada Topić rođena je 11. svibnja 1977. godine u Splitu. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti (2001.) te izvanredni studij knjižničarstva (2009.) pri Sveučilištu u Zadru. Doktorirala je 2015. godine u polju informacijskih i komunikacijskih znanosti pri istom Sveučilištu. Živi i radi u Solinu. Od 2005. godine zaposlena je u Gradskoj knjižnici Solin. Piše poeziju i kratku prozu, a tekstovi su joj objavljeni u domaćim časopisima, zbornicima, na internetskim portalima i u radio-emisijama. Objavila je dvije zbirke pjesama "Svetac u trajektnoj luci" (2005.) i "Meteorologija tijela" (2015) te slikovnicu "Kako se rodila roda" (2007). Zbirku "Meteorologija tijela" ilustrirao je Hrvoje Marko Peruzović.

Hrvoje Marko Peruzović rođen je 28. travnja 1971. godine u Zagrebu. Završio je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Diplomirao je slikarstvo 1995. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (klasa prof. Ðuro Seder). Studijski boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Član je HZSU-a (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) i HULU-a Split (Hrvatska udruga likovnih umjetnika). Osim slikarstva bavi se klasičnom grafikom, ilustracijom, skulpturom i fotografijom. Izlagao je na tridesetak samostalnih izložbi, kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Splitu i Bolu na otoku Braču. (N. K.)



 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više