U Zagrebu 4. veljače gostuje rumunjska književnica Ioana Pârvulescu

U predgrađu Bukurešta pronalaze nepoznatog onesviještenog mladića. Tako počinje eskapistička i nostalgična priča, detektivskog zapleta, koja otkriva sudbinu čovjeka koji se iz sadašnjosti vraća u 1897. godinu, koja je za Rumunjsku bila izvanredna. Sadržaj je to romana "Život počinje u petak", rumunjske književnice Ioane Pârvulescu, koji je upravo objavila Naklada OceanMore.

 

Čitatelji će imati priliku upoznati dobitnicu Europske nagrade za književnost u četvrtak, 4. veljače, u zagrebačkom klubu Vinyl (Bogovićeva 3), s početkom u 19.30 sati. Uz autoricu govorit će prevoditelji Ivana Olujić i Luca-Ioan Frana, te Neven Vulić, urednik u Nakladi OceanMore.

 

Ioana Pârvulescu rođena je u Brasovu 1960. godine, a danas živi u Bukureštu i na Filološkom fakultetu predaje modernu rumunjsku književnost. Bila je urednica književnog časopisa România literara. S njemačkoga i francuskoga prevela je nekoliko djela Mauricea Nadeaua, Angelusa Silesiusa i Rainera Marie Rilkea. Autorica je niza romana, ali objavljuje i poeziju, eseje, književnu kritiku i teorijska djela. Za roman "Život počinje u petak" dobila je 2013. godine Europsku nagradu za književnost. (N. K.)


 

Facebook komentari

Novo u katalogu