Eva Illouz u Filozofskom teatru o ljubavi, intimnosti i romansi

Njemačke dnevne novine Die Zeit svrstale su autoricu među najznačajnije mislioce 21. stoljeća - prozvali su je jednom od 12 osoba koje "utiru put budućnosti". S jednom od najznačajnijih sociologinja današnjice razgovarat će Srećko Horvat u subotu, 13. veljače, s početkom u 19.30 sati, u zagrebačkom HNK-u

Big 979 3173

Nova gošća Filozofskog teatra Planetopijina je autorica Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, koja se specijalizirala upravo za ljubav. S Evom Illouz u subotu, 13. veljače, s početkom u 19.30 sati, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, razgovarat će Srećko Horvat.

Eva Illouz autorica je nekoliko svjetskih uspješnica prevedenih na 15 jezika, među kojima se ističe nagrađivana "Zašto ljubav boli – Emocionalni atlas 21. stoljeća" (Planetopija, 2012.), a povodom njezinog prvog gostovanja u Hrvatskoj, Planetopija je objavila dvije njezine knjige u jednoj: "Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo" te "Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam", o kojima će govoriti na posebnom Filozofskom teatru posvećenom ljubavi, intimi i romanima.

 

Godine 2009. vodeće njemačke dnevne novine Die Zeit svrstale su je među najznačajnije mislioce 21. stoljeća - prozvali su je jednom od 12 osoba koje "utiru put budućnosti".

 

"Ukratko: činjenica da je meki pornografski roman koji se bavi posvemašnjom opčinjenošću dvoje pojedinaca sadomazohističkim seksualnim odnosom mogao postati svjetski bestseler… upućuje na velike promjene u sustavu vrijednosti koje su se dogodile u zapadnome svijetu – netko bi mogao reći tako dramatične promjene koje možemo usporediti s otkrićem struje ili uvođenjem unutarnjih vodovodnih instalacija“, kaže Eva Illouz u svojoj novoj knjizi.

Eva Illouz rođena je u Fesu u Maroku, dok je veći dio svojega života provela u Francuskoj. Gostujuća je profesorica na Sveučilištima Northwestern i Princeton, École des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. godine prva je žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu.

Poslije razgovora koji će s njome voditi Srećko Horvat, pridružite se okupljenima na čaši šampanjca i u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu dočekajte Dan zaljubljenih! (N. K.)

Osigurajte svoje ulaznice, po cijeni od 50 ili 70 kuna, na vrijeme na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta!
www.hnk.hr/eva-illouz/

Naš tekst o knjizi Eve Illouz "Zašto ljubav boli" pročitajte ovdje
www.najboljeknjige.com/content/vijesti_opsirnije.aspx
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više