'Zavičajna crtica' Miroslava Kosovića najbolja kratka priča u odabiru CeKaPe-a i Najboljih knjiga

Pobjednik je osvojio besplatan boravak u u ljetnoj školi pisanja u dvorcu Stara Sušica. Drugom najboljom pričom proglašena je ona Ivane Turudić iz Zagreba, "Slavonski blues", dok je treća najbolja priča "Zakon o dušama" Vladimire Becić

Na natječaj za najbolju kratku priču, u organizaciji Centra za kreativno pisanje i portala Najbolje knjige, pristiglo je više od stotinu priča, a nakon mjesec dana pažljivog čitanja tročlani žiri u sastavu - Zoran Ferić (pisac), Miroslav Mićanović (pisac) i Tanja Tolić (glavna urednica portala Najbolje knjige) - odabrao je i pobjednike!

Najboljom pričom proglašena je "Zavičajna crtica" Miroslava Kosovića, rođenog 1982. godine u Splitu. Prvonagrađeni autor osvojio je besplatan boravak u ljetnoj školi pisanja u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru, od 26. kolovoza do 2. rujna.

Drugu nagradu, besplatnu semestralnu radionicu pisanja po izboru u CeKaPe-u, osvojila je Ivana Turudić iz Zagreba zahvaljujući svojoj priči "Slavonski blues". Treća nagrada, popust od 50% na semestralnu radionicu pisanja po izboru u CeKaPe-u, pripala je Vladimiri Becić, rođenoj u Zadru 1971. godine, zahvaljujući priči "Zakon o dušama".

Sve nagrađene priče možete pročitati u rubrici Priče (www.najboljeknjige.com/content/price.aspx), na portalu Najbolje knjige, a dobitnike će za nagrade kontaktirati Centar za kreativno pisanje.

Podsjećamo, CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, osnovan je 2007. godine s ciljem da se na jednom mjestu organiziraju radionice kreativnog pisanja. "Polazeći od ideje da je pisanje vještina koja se može naučiti željeli smo svima koji pišu ili tek počinju s pisanjem ponuditi mogućnost da to iskustvo podijele s onima koje to zanima i da njihov rad ocijene profesionalni voditelji", kaže voditeljica Centra Sanja Vučković.

Radionice su namijenjene polaznicima odrasle dobi koji se na bilo koji način bave pisanjem ili to tek žele početi. Organizirane su semestralno (zimski i ljetni semestar) u trajanju od 30 školskih sati, jednom tjedno po dva školska sata. Stalni predavači vodeća su imena hrvatske književnosti: Miroslav Mićanović, Marinko Koščec, Ivana Simić Bodrožić, Jagna Pogačnik, Milana Vuković Runjić, Tomislav Zajec, Goran Ferčec, Branko Čegec, Tomislav Kuzmanović, Alemko Gluhak. A oni su u pet godina postojanja CeKaPe-a pisali i čitali s gotovo 500 polaznika. Brojke govore da ljudi žele pisati i pišu puno.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više