4887 thumb

Nikša Sviličić

HRVATSKA

Dr. sc. Nikša Sviličić rođen je 1970. u Osijeku. Od najranijeg djetinjstva živi u Splitu gdje istovremeno završava srednju medicinsku i srednju glazbenu školu "Josip Hatze", a potom u Zagrebu paralelno završava tri fakulteta (Filozofski fakultet, Akademiju dramske umjetnosti i Fakultet političkih znanosti). Znanstveni magisterij brani 1999. na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a zatim pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i dva doktorata iz područja informacijskih znanosti te književnosti i filmologije a treći doktorat, iz komunikologije, brani 2017. pri Doktorskoj školi humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Bavi se znanstveno-istraživačkim radom i autor je više desetaka originalnih znanstvenih radova, objavljenih u relevantnim znanstvenim časopisima te knjiga: "Antropološka paradigma komunikacijskih aspekata prikazivanja, percepcije i vrednovanja muzejskih online sadržaja", "Interpersonalna komunikacija" te "Programiranje igranog filma 1" i "Programiranje igranog filma 2". Kao UNESCO-ov ekspert za multimedijske tehnologije 2001. boravi na Korean University of Technology u Južnoj Koreji (Seul) i predaje kolegije Multimedijske tehnike i Non – linear movie editing, a od 2002. do 2004., kao dobitnik prestižne Fulbrightove stipendije, predaje na više znanstvenih ustanova u SAD-u.
Dobitnik je brojnih nagrada za rad u različitim područjima, a njegov cjelovečernji igrani film "Vjerujem u anđele" jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih filmova od strane festivalskih publika diljem svijeta. Vlasnik je i programski direktor poslovne škole Proactiva, specijalizirane za menadžersku edukaciju iz područja soft skill tehnika.

Naslovi

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više