1721 big

Albert D. Schafer

Trikologija

Izvrsna knjiga trikova koja će i u odraslima probuditi dijete

Nataša Ozmec

Naša ocjena:

Već sama naslovnica ove prekrasne, raskošne knjige budi maštu, a smjelije klince možda će već zasvrbjeti prsti: hologram s bijelim zecom u vrtlogu zlatnika, s lancima i katancima, čarobnim štapićem, kartama i konfetama, daje naslutiti knjigu punu misterija, ali i zabave.

Evo što kaže napomena nakladnika: “Izvorni primjerak 'Trikologije' nakladnik je dobio 2012. od neimenovanog izvora, uz osobni dnevnik Alberta D. Schafera... nakon njegovog tajanstvenog nestanka u kolovozu 1915. Čitateljima se savjetuje - iako su razni trikovi ovdje opisani za praktičnu upotrebu - da neke trikove, kao što je bijeg iz luđačke košulje ili dekapitacija goveda, nikako ne pokušavaju izvesti kod kuće.“

I zaista, trikovi su doslovce na svakoj stranici! Ima tu koječega: mozgalica, klasičnih “zezalica“ i štoseva, kao što je “šibicarenje“, ali i zahtjevniji trikovi nestajanja, trikovi s kartama, opsjenarske varke i još koješta u čemu će klinci zasigurno uživati.

No, da ne ostane sve na igranju, kroz knjigu je vješto provučena praktično cijela povijest magije i opsjenarstva u malom. Pobrojani su najveći svjetski mađioničari i njihovi najslavniji trikovi, od starog Egipta do nezaobilaznog Houdinija, a dodana je i taman prava mjera znanosti. Ne treba ni reći da je ova interaktivna knjiga, osim izvanrednim slikama i crtežima, opremljena svakojakim knjižicama, dodacima, pomagalima, a na kraju je i pravi mali trodimenzionalni dematerijalizator! Doduše, od papira, ali... možda u pravim rukama…

Na kraju treba iskreno reći da ovo možda i jest knjiga za djecu (idealno od 8 do 12 godina) koja će se, garantiramo, svidjeti znatiželjnim curama i dečkima, ali ćete se s njima i vi sigurno i sami odlično zabaviti, a možda i nešto naučiti. 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više