Nagradna igra – dijelimo 6 knjiga Rite Monaldi i Francesca Sortija!

Nakon što smo vam podijelili ulaznice za tribinu na kojoj će gostovati talijanski bračno-spisateljski par, imamo još jedno iznenađenje! U sljedeća tri dana podijelit ćemo vam šest njihovih romana

Big 386 1182

Godine 1501. stanoviti Leonardo da Vinci, izumitelj bizarnih naprava i slikar prelijepih djeva, nezadovoljan svojim statusom u Firenci dolazi u Rim sa svojim posinkom Salajem. No firentinska tajna služba unajmila je Salaja da revno piše izvještaje o očuhovim kretanjima. Salaj, prelijepi zavodnik, tvrdoglavi lopov i lažljivac, koji brine samo o tome što će pojesti, kako se dobro provesti i što više zaraditi, zajedno sa slavnim očuhom upada u niz nevolja, koje počinju ubojstvom papina pisara, a iza kojih se krije velika urota čiji je cilj reformacija Crkve.

“Salajeve sumnje” prvi je roman iz serije romana o Salaju iz radionice Rite Monaldi i Francesca Sortija, talijanskog bračno-spisateljskog para koji će u ponedjeljak, 7. studenoga, gostovati na tribini Razotkrivanje u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Njihov hrvatski nakladnik, Fraktura, ove je godine objavila i drugi nastavak serijala, “Salajevo jaje”, u kojem se Salaj nađe zatočen u firentinskoj tamnici zbog urote i krađe. U svoju obranu Salaj priča o nedavnom putovanju u Rim, kamo ga je poslao Leonardo kako bi pronašao misteriozni Atlas u kojem se spominje Amerika. Tragajući za Atlasom, Salaj otkriva svima tajenu urotu kojom se zataškavala istina o otkriću Novog svijeta. Budući da zna previše, i Salaj postaje sumnjivac...

Fraktura i portal Najbolje knjige u iduća tri dana svaki će dan nagraditi po dva dobitnika – jedan će dobiti “Salajeve sumnje”, a jedan “Salajevo jaje”.

Vaš je zadatak odgovoriti točno na sljedeća pitanja i poslati nam odgovore na mail najboljeknjige@najboljeknjige.com

1. Što je po struci Rita Monaldi?
2. Što je po struci Francesco Sorti?
3. Gdje žive Rita i Francesco?

 Odgovore možete pronaći ovdje, na portalu, a nagradit ćemo dva dobitnika koji najbrže točno odgovore. U nagradnoj igri mogu sudjelovati i fanovi izvan Hrvatske, a imena prvih dobitnika objavit ćemo u subotu ujutro.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više