Otvoren natječaj francuske izdavačke kuće Slavitude za najbolju zbirku pjesama

Pobjednička zbirka bit će prevedena i objavljena u Francuskoj u siječnju 2025. godine. Da bi se prijavili na natječaj, autori trebaju poslati svoju zbirku u PDF formatu do 8. ožujka u 18 sati

Large slavitude

Dvije i pol godine nakon nastanka i organiziranja prvog natječaja za najbolju zbirku pjesama, francuska izdavačka kuća Slavitude odlučila je ponoviti iskustvo. Pozivaju se svi pjesnici s BHCS područja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora i Srbija) čija su djela objavljena od početka 2022. do veljače 2023. godine da se prijave na natječaj. Prijave na natječaj traju do 8. ožujka u 18 sati. 

Pobjednička zbirka bit će prevedena i objavljena u Francuskoj u siječnju 2025. godine. Da bi se prijavili na natječaj, autori trebaju poslati svoju zbirku u PDF formatu na sljedeću adresu: info@slavitude.fr

Francuska izdavačka kuća Slavitude, kojoj je na čelu prevoditelj Živko Vlahović, dosad je objavila tri toma "Nove BHCS poezije", dramu Aleksandra Gatalice "1918: Poslednja ratna godina", zbirku pjesama Hane Hot "Un recueil solitaire" koja je napisana na francuskom te zbirke poezije Šimona Cubote (Huit secondes du jardin) i Lidije Deduš (Cartes postales d’une république poussiéreuse). (N. K.)

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više