Vodič kroz Interliber: nove knjige, zanimljive promocije i popusti!

U srijedu počinje 33. sajam knjiga - Interliber, a portal Najbolje knjige priredio vam je kratak pregled novih naslova, promocija koje će se održati i sajamskih akcija. U pet dana sajma - od 10. do 14. studenoga, u paviljonima 5 i 6 na Zagrebačkom velesajmu, očekuje se oko 80.000 posjetitelja. U srijedu, četvrtak i nedjelju sajam će raditi od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 21 sat

Big 164 579

Piše Tanja Tolić

Sredina studenoga u Zagrebu znači samo jedno – vrijeme je za knjigu! Tada se, naime, uvijek održava Sajam knjige, Interliber, na kojem se ove godine očekuje čak 80 tisuća posjetitelja. Sajam će trajati pet dana - počinje u srijedu, 10. studenoga, a potrajat će do nedjelje, 14. studenoga, u 19 sati, i održavati se u paviljonima 5 i 6. U srijedu, četvrtak i nedjelju sajam će raditi od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 21 sat. Portal Najbolje knjige priredio vam je kratak pregled najboljih novih knjiga, zanimljivih promocija i posebnih akcija.

Zagrebačka Fraktura na sajmu će predstaviti 10 novih knjiga. Obožavatelji spisateljsko-bračnog para Monaldi & Sorti tako s nestrpljenjem iščekuju njihov novi roman “Salajeve sumnje” koji prati dogodovštine posinka Leonarda da Vincija. Fraktura će također predstaviti i roman Reifa Larsena “Odabrana djela T. V. Spiveta”, otkačeni i zabavni roman o dvanaestogodišnjem kartografskom geniju T. V. Spivetu koji kreće u ludu avanturu po američkim bespućima te treći slučaj dekadentnog inspektora Mocka, roman Mareka Krajewskog “Sablasti u Breslauu”. Čitatelje će sigurno zainteresirati i njihov psihološki triler Gillian Flynn “Oštri predmeti” koji prati priču novinarke Camille Preaker dok istražuje okrutna ubojstva dviju djevojčica u svom rodnom mjestu Wind Gapu.

Nakladnička kuća Planetopija na sajmu će predstaviti jednu od deset najutjecajnijih knjiga u Sjedinjenim Državama, koja je prodana u više od 10 milijuna primjeraka. Riječ je o knjizi “Čovjekovo traganje za smislom” proslavljenog neurologa i psihijatra Viktora E. Frankla u kojoj opisuje svoje osobno iskustvo iz koncetracijskih logora i kako je, unatoč strahovitoj patnji i poniženju, uspio životu reći “da”. Koliko je Franklova knjiga uistinu važna, možda najbolje govori citat samoga autora: “Mi koji smo živjeli u koncentracijskim logorima sjećamo se zatvorenika koji su predano tješili druge dajući im i posljednju koricu kruha. Možda je takvih ljudi bilo malo, ali oni su čvrst dokaz da se čovjeku može oduzeti baš sve osim njegove posljednje slobode - slobode da sam odluči kako će se ponašati u svakoj situaciji ma kako ona bila bezizgledna, sloboda da sam odluči kojim će putem krenuti”. Iz Planetopije stiže i još jedan potencijalni hit - komplet od 78 transurfing karata Vadima Zelanda, nastalih na temelju njegovih pet uspješnih knjiga o transurfingu.

I Naklada Ljevak u idućih pet dana planira predstaviti desetak novih naslova, među kojima se posebno ističe novi roman Miljenka Jergovića “Psi na jezeru” i nova Jergovićeva knjiga eseja o umjetnosti “Pamti li svijet Oscara Schmidta?". Ljevak će predstaviti i novu knjigu slikara i umjetnika Dimitrija Popovića “Blud i svetost”, o fatalnoj bilbijskoj ženi Mariji Magdaleni, a od stranih izdanja posebno ističu svjetski bestseler “Vrijeme anđela” Anne Rice, autorice knjige “Intervju s vampirom”, i novu knjigu Ayaan Hirsi Ali “Nomatkinja”, koja je svojevrsni nastavak njezine memoarske proze “Nevjernica”.

Mozaik knjiga na Interliberu će predstaviti novu knjigu Zorana Milivojevića, “Emocije”, hrvatskoj publici poznatog kao autora knjige “Formule ljubavi”. Publiku će vjerojatno razveseliti i tri nova domaća naslova - romani Pavla Pavličića, Gorana Tribusona i politički triler novinara Denisa Kuljiša, koji će svog “Hrvatskog boga Merkura” promovirati u petak, 12. studenoga, u paviljonu broj 6, s početkom u 16 sati.

VBZ će na sajmu ponuditi Taschenova izdanja – knjige iz arhitekture, dizajna, likovne umjetnosti, glazbe, filma, fotografije i povijesti, uz popust od 10 do 80 posto, a svakoga dana na štandu VBZ-a u “sretnom satu” (Happy hour) posjetitelji će moći kupiti odabrane naslove po cijeni od 10, 20 i 340 kuna. Kao i svake godine, veliki događaj Interlibera bit će dodjela VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, koja će se održati u četvrtak, 11. studenoga, u 19.30 sati, u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Pored ovoga, na štandu VBZ-a svakako treba potražiti novu knjigu Richarda Bacha “Let iznad oblaka” i “Početnike” Raymonda Carvera.

Profil će na sajmu predstaviti nesumnjivu uspješnicu, novi roman Cecelije Ahern “Dar”, autorice koja se proslavila romanom “P. S. Volim te”, po kojem je snimljen i istoimeni film. Također, na njihovom će štandu biti moguće kupiti i novi roman Paula Austera “Nevidljivo” te roman japanskog suvremenog klasika, “Šutnju” Shusakoa Endoa. Iz Profila za posjetitelje također obećavaju popuste - do 70 posto, totalnu rasprodaju u vanjskom šatoru pokraj paviljona broj 5, na kojoj će se knjige moći kupiti već po cijeni od 3 kune te mogućnost kupnje knjiga na do šest rata bez kamata.

Algoritam objavljuje prvi dio “Stupova zemlje” Kena Folletta te nove nastavke serijala Kuća Noći (“Namamljena”, P. C. Cast i Kristin Cast), Tračerica (“Tebe želim”, Cecily von Ziegsar), Avantura Milesa Vorkosigana (“Ledene opekline”, Lois McMaster Bujold) i Vampirskih dnevnika (“Borba”, L. J. Smith). Od “ozbiljnijih” naslova Algoritam nudi izvanrednu knjigu slovenske autorice Mete Grosman “U obranu čitanja” i “Mikrotrendove” Marka J. Penna i E. Kinney Zalesne. Algoritmova izdanja moći će se kupiti uz popust od 20 posto te mogućnost kupovine tri knjige po cijeni dvije.

Pisac i kolumnist Jutarnjeg lista, Bruno Šimleša, na Interliberu će održati promociju svoje knjige “Škola života” - jedne od najprodavanijih hrvatskih duhovnih knjiga, kao i istoimenih kartica. Promocija će se održati u petak, 12. studenoga, u paviljonu 6, s početkom u 17.30 sati, a nakon promocije autor će i potpisivati knjige, koje će se moći kupiti uz popust.

Na sajmu ćete imati priliku učiniti i dobro djelo: posjetite promociju Karmen Weber Damjanić i kupite njezinu knjigu “Dodir svjetla”. Promocija će se održati u paviljonu broj 6, u subotu, 13. studenoga, u 18 sati, a Karmenin roman, koji odiše optimizom i nadom, govori o tome kako se borila protiv raka. Dio prihoda od prodaje romana namijenjen je radu udruge “Za novi dan” u koju su uključeni oboljeli i liječeni od malignih bolesti, njihove obitelji i prijatelji.

  

NOVI NASLOVI NA INTERLIBERU

Fraktura
“Salajeve sumnje”, Rita Monaldi i Francesco Sorti
“Odabrana djela T. V. Spiveta”, Reif Larsen
“Tragači”, Felipe Fernández-Armesto
“Sablasti u Breslauu”, Marek Krajewski
“Oštri predmeti”, Gillian Flynn
“Lala”, Jacek Dehnel
“Crveno”, Uwe Timm
“Sve teče”, Vasilij Grossman
“Zagonetni stilski incident”, Gilbert Adair

Planetopija
“Čovjekovo traganje za smislom”, Viktor E. Frankl
Transurfing karte, Vadim Zeland

VBZ
“Let iznad oblaka”, Richard Bach
“Početnici”, Raymond Carver
"Moć", Rhonda Byrne
"Sudbonosno da", Elizabeth Gilbert

Naklada Ljevak
“Psi na jezeru”, Miljenko Jergović
“Pamti li svijet Oscara Schmidta?", Miljenko Jergović
“Blud i svetost”, Dimitrije Popović
“Vrijeme anđela”, Anne Rice
“Nomatkinja”, Ayaan Hirsi Ali
“Mala pivska kuharica”, Željko Šatović
“Naša priča počinje”, Tobias Wolff

Mozaik knjiga
“Stara ljubav”, Pavao Pavličić
“Zbirka otrova”, Goran Tribuson
“Emocije”, Zoran Milivojević
“Hrvatski bog Merkur”, Denis Kuljiš

Profil
“Dar”, Cecelia Ahern
“Nevidljivo”, Paul Auster
“Šutnja”, Shusako Endo

Izvori
“Sastanak s Ramom”, Arthur C. Clarke
"Velebni plan", Stephen Hawking, Leonard Mlodinow

Algoritam
“Stupovi zemlje”, 1. dio, Ken Follet
“Namamljena”, serijal Kuća Noći, P. C. Cast i Kristin Cast)
“Tebe želim”, serijal Tračerica, Cecily von Ziegsar
“Ledene opekline”, serijal Avanture Milesa Vorkosigana, Lois McMaster Bujold
“Borba”, serijal Vampirski dnevnici, L. J. Smith
“U obranu čitanja”, Meta Grosman
“Mikrotrendovi”, Mark J. Penn i E. Kinney Zalesne

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više