Large dsc 7249

Iva Ušćumlić

HRVATSKA

Iva Ušćumlić autorica je hvaljenog prvijenca "Duhovi" (Zagreb, 2013.). Rođena je 1977. godine u Zagrebu, gdje karijeru započinje kao novinarka. Danas kreira različite sadržaje, svaki prilagođen svom mediju, od copywritinga u oglašivačkoj industriji preko pisanja knjiga i eseja do angažiranih mini-priča i kreativnih natuknica na društvenim mrežama. Britko i nerijetko duhovito oblikovanje ovih posljednjih, dovode je na prestižnu listu najvećih internet influencera u regiji. Ova multitalentirana autorica strastveno se bavi i fotografijom koja je, baš poput njenog pisanja, iznimno intimna, čak i kad interpretira otvorene prostore. Njezino pisanje i fotografiranje uvijek prati osebujan stil i profinjen osjećaj za ritam rečenice. Prijateljima te frendovima i followerima na Facebooku poznata je i po svojim ad hoc esejima u kojima naizgled prosječne svakodnevne scene reinterpretira na originalan način koji potiče razmišljanje i diskusiju. Njezino najdraže djelo je sin Vanja.

Foto: Sanjin Kaštelan

Naslovi

Povezani sadržaj

Large iva u%c5%a1%c4%87umli%c4%87 2

Iva Ušćumlić - Moj roman 'Duhovi' nije daktilografija, ali priče o nasilju jesu stvarne

U romanu prvijencu, "Duhovima", koji ovih dana pobire hvalospjeve kritike i publike, Iva Ušćumlić Gretić (35) uspjela je ispisati anatomiju hrvatskog nasilja i sasvim dekonstruirati mit o obitelji kao temelju društva. O četiri sveta hrvatska zida u kojem žive tata, mama, brat i sestra - recimo - a među njima vlada ljubav i poštovanje. Možda u knjigama...

Large dsc 7249

Iva Ušćumlić: Mrak je mentalna lijenost, vječito recikliranje jedne teme, korak naprijed pa sedam koraka unazad

Biti dobra osoba – to je pitanje morala koje može funkcionirati jedino u odnosu na nešto drugo. Da bismo imali dobre ljude, moramo imati loše, zle. Isti čovjek može biti i dobar i užasan, ovisno tko ga gleda, iz koje perspektive, iz kojeg vremena. To su relativni pojmovi, a mi ih tretiramo kao apsolute, govori u intervjuu autorica romana "Očenaš"

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više