Book igra vremena naslovnica1000px

Igra vremena

Saga o Cliftonima, 1. dio

Jezik izdanja: Hrvatski
Broj stranica: 430
Uvez: Meki
Prevoditelj: Tomislav Zagoda i Nikolina Palašić
Nakladnik: Opus Gradna
Godina izdanja: 2023
ISBN: 978-953-8124-51-8
Cijena knjige: 19.99 €

"Rekli su mi da je moj otac poginuo u ratu", riječi su kojima nas autor uvodi u svijet ove briljantne obiteljske sage koju mnogi kritičari smatraju remek-djelom žanra. Harry Clifton dječarac je koji 20-ih godina prošlog stoljeća odrasta na dokovima bristolske luke u kojoj je radio njegov otac. Mašta o dalekim zemljama i o tome da postane kapetan nogometne momčadi. No Bog mu je podario jedan drugi talent. Zahvaljujući svojem savršenom glasu, Harry dobiva stipendiju za prestižnu osnovnu školu koju pohađaju djeca bogataša i njegov će život otada krenuti u drugačijem smjeru od očekivanoga. Njegova majka Maisie poduzet će sve da Harryju omogući školovanje. Harry u luci upoznaje Starog Jacka, ratnog veterana iz Prvog svjetskog rata koji živi u napuštenom željezničkom vagonu. Između Starog Jacka i Harryja razvija se čvrsto prijateljstvo. S vremenom Harry postaje sve više sumnjičav u vezi s očevom smrti. Malo-pomalo zaključuje da je nemoguće da je njegov otac Arthur Clifton poginuo u ratu. Osim toga, je li Arthur uopće njegov otac?

"Igra vremena" obuhvaća razdoblje od dvadesetak godina, od kraja Velikog rata do uspona Hitlera u Njemačkoj i početka Drugog svjetskog rata; i prati sudbinu Harryja Cliftona od njegovih dječačkih dana do upisa na Oxford. Čitatelji će uživati u majstorskom pripovijedanju Jeffreyja Archera koji je svojim umješnim stilom oživio dokove engleske radničke klase, skorojeviće i bogataške vile, kavane, hotele, koledže i završio priču na užurbanim njujorškim avenijama 1940. godine.

Povezani sadržaj

Large ilustracija igra vremena

Jeffrey Archer: tko je autor "Igre vremena" i britanski pisac koji svakih pet sekundi proda jednu knjigu

Samoborska nakladnička kuća Opus Gradna upravo je objavila prvi roman iz Archerove sedmodijelne "Sage o Cliftonima", popularnog serijala koji je počeo pisati u sedamdesetoj godini života. Archer je pripovjedač staroga kova kojeg, možda i zbog vlastitog životnog iskustva, opsjedaju svevremenske teme: tegobno odrastanje u malom mjestu, siromašan život iz kojeg se pošten i odgovoran dječak uzdiže poput heroja, skromna majka koja je spremna na svaku žrtvu za svojega sina, plemeniti starac s tajnom koji pomaže siročetu bez oca, mala zajednica ljudi koja se urotila da pomogne hrabroj ženi…

Povezani naslovi

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više