Book staza soli 2d velika

Staza soli

Jezik izdanja: Hrvatski
Broj stranica: 288
Uvez: Meki
Prevoditelj: Vedran Pavlić
Nakladnik: Naklada Ljevak
Godina izdanja: 2023
ISBN: 978-953-355-747-2
Cijena knjige: 17.90 €

Samo nekoliko dana nakon što Raynor sazna da je Moth, njezin suprug s kojim je provela 32 godine, neizlječivo bolestan, par gubi svoj dom i sav izvor prihoda. Ostavši bez ičega i s vrlo malo vremena koje im je preostalo, donose neočekivanu i vrlo hrabru odluku da propješače 1014 kilometara dugu Stazu duž jugozapadne obale Engleske, od Somerseta do Dorseta preko Devona i Cornwalla. Gotovo potpuno bez novca za hranu i sklonište, prisiljeni su na svojim leđima nositi samo najnužnije za preživljavanje u drevnome, surovu krajoliku litica, mora i neba. Ipak, svakim korakom, svakim susretom i svakim izazovom na putu, njihovo hodanje postaje izvanredno putovanje. "Staza soli" priča je o domu i što znači izgubiti ga, ponovno izgraditi i otkriti na najneočekivanije načine.

Raynor Winn debitirala je "Stazom soli" na šestome mjestu najprodavanijih knjiga Sunday Timesa i odmah postala bestselerom. "Staza soli" prodana je u više od milijun primjeraka i bila nevjerojatnih 80 tjedana na popisu bestselera Sunday Timesa. Njezin nastavak iz 2020. "Divlja tišina" također je bio bestseler Sunday Timesa. U njemu ju opisano kako je njihovo iskustvo – i Raynorina knjiga o tome – promijenilo njihove živote. Ti memoari prožeti su meditacijama o prolaznosti, povjerenju, značenju doma, održivoj poljoprivredi i važnosti dubokog angažmana u prirodi. Treći nastavak "Tragovi na tlu"  iz 2022. zadivljujuća je priča o prirodi i linijama koje dijele i oblikuju zemlju i ljude. Upravo je u tijeku snimanje filma "Staza soli" s Gillian Anderson ("The Crown" i "Sex Education") i Jasonom Isaacsom (serijal Harry Potter, "Staljinova smrt") u glavnim ulogama, režiju potpisuje Marianne Elliott, kazališna redateljica, dobitnica nagrada Tony i Olivier; produkcija BBC Film.

Povezani sadržaj

Large main raynor20winn 1800x1200 1

Staza soli: hodanje, anarhistička i spiritualna praksa

Jer, zbilja, tko nam može reći da nismo Oceančani, Planinčani ili naprosto Nomadi? Ako bez cinizma pogledamo na to kako se sve kroz život mijenja naš "prostor regeneracije" ili lokacija koje nam vraćaju snagu, sigurno ćemo primijetiti da zapravo nismo omeđeni nacionalnim granicama, niti isključivo svojim mjestom rođenja, piše teatrologinja, spisateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Nataša Govedić o knjizi "Staza soli" velške autorice Raynor Winn koju je za Nakladu Ljevak preveo Vedran Pavlić

Large glavna ilustracija

Preporuka za čitanje: “Staza soli” i “Šutnja”

U drugom nastavku naše rubrike donosimo vam dvije nove preporuke za čitanje. Prva knjiga dirljivi su memoari Raynor Winn, "Staza soli", u kojoj autorica opisuje kako su se ona i njezin teško bolesni suprug, nakon što su postali beskućnici, uputili na pješačenje stazom dugom 1014 kilometara. Druga knjiga sad je već proslavljena krimi–trilogija Drage Hedla koju je Naklada Ljevak objavila kao cjelovito izdanje povodom emitiranja istoimene TV serije "Šutnja"

Povezani naslovi

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više